Wednesday, December 28, 2011

Masalah Pembaca Buku Melayu


Sebenarnya gua malas sangat nak cakap pasal DuBook dekat blog gua ni sebab gua tau Abdul DuBook sure boleh settlekan punya.

Tapi, oleh kerna Jenanese Brother dah ungkit hal tu terpaksalah gua masuk campur jugak.

Pelanggan2 DuBook yang dikasihi sekalian, gua copy paste balik apa yang Abdul DuBook bagitau untuk pedoman semua.

"Buat masa ini, abang masih belum lagi mereply emel-emel yang adik-adik kirimkan.

Mana-mana yang sudah membuat pembayaran, usahlah gusar jika tiada confirmation dari kami.

Bilamana buku-buku DuBook sudah siap untuk dipos kepada adik-adik pembeli yang kami kasihi, kami akan keluarkan senarai nama pembeli yang sudah kami pos kan bukunya.

Senarai pembeli tersebut akan kami tayangkan di blog ini dan juga di wall fesbuk DuBook.

Jadi abang harap adik-adik paham dengan cara kami bekerja, dan segala puji-pujian tuhan ke atas kamu semua. "

Hah, sudah terang lagi bersuluh bukan?

Jadi nak apa lagi? Ish, inilah akibatnya malas membaca.

Malas membaca amalan melayu.

Sekian.

P/s: Gua taknak la doakan orang yang malas membaca ni mati pucuk, sebab ni kalau gua doa ni, doa gua sure termakbul. Maklumlah, doa orang teraniaya.

10 comments:

al-jambz said...

font baru mengecewakan :(

jenanese said...

abang luca,

terima kasih kerana menjawap.barulah lega di hati adik.

mintak abang dubook buat sticky post untuk respon abang tentang hal ini di blog dubook.

hal ini kerana;
1) orang melayu malas membaca entry-entry lama kecuali entry di myfirsttime.com

2) mengelakkan kekeliruan di lain hari.

apa-apa pun, terima kasih abang luca.

p/s: kalau abang dubook dapat buat sticky post untuk kesejahteraan umat melayu, adik doakan abang dubook bertambah hebat di ranjang.

Luca DK said...

Baiklah.

Nanti gua suruh Abdul DuBook buatkan.

mirul said...

segala puji pujian tuhan ke atas kamu semua

al-jambz said...

yeah, luca tukar font :)

SM said...

layout baru tersangat hodoh. gua doakan kesejahteraan di bandar dan wilayah kekal sampai kiamat. amin...

aloy_paradoks said...

abih tu yang lu doa bukan-bukan kat orang lain tu sblm ni pe citer????

Aween Md Zahir said...

kahkah nta pape p/s kau :P gelak gulen-gulen aku membaca nya !

tema hijua putih,ehem3x..ade pape ke ?? ahahha

kucai said...

hijau putih..lmbang ksejahteraan...ekeke

Anonymous said...

Gampang apa buku Mat Jan dh bapa lama gua bayar...x sampai2..gua ingat mat jan pun dh mati dh!erghh