Tuesday, July 1, 2014

The Wakaf Buku #1


#KhutubKhanah yang pertama.
Di Rumah Anak Yatim Firdaus Al-Warisi, Teluk Intan.
1 Ramadhon yang lalu, #Khutubkhanah pertama akan telah didirikan di Teluk Intan.

#TheWakafBuku ni aku rasa dah setahun aku plan, mujur dengan penglibatan Zul Fikri Zamir ianya kini dah menjadi kenyataan.

Cadangan awalnya aku nak buat sorang diri, cara mudah, collect buku dari kawan2 penerbit yang lain, dan bagi buku baru ke anak2 yatim. Mudah sahaja.

Tapi ideanya dah berkembang. Kita buka jalan, bina satu perpustakaan untuk mereka dan perpustakaan ini kami namakan #Khutubkhanah. Iyalah, jika aku menyumbang buku, di mana buku2 ini akan diletakkan? Dari situ #TheWakafBuku bersetuju untuk dirikan #Khutubkhanah di Rumah Anak Yatim terpilih.

Terima kasih kepada semua sukarelawan. Tak kira yang betul2 bekerja. Atau yang masuk grup kami, dok diam2 dalam tu. Aku tau, kalian mahu membantu, mungkin belum masanya.

Besar harapan aku, Virus #TheWakafBuku akan merebak ke seluruh dunia.

Aku cuma nak lihat satu sahaja. Senyuman anak2 tatkala mereka menerima buku baru dari kita semua.

Senyuman yang bisa menghilangkan segala penat lelah kita.


 Ini dia tulang belakang utama #TheWakafBuku
(Sapik, Rahman, Mutalib dan Zamir)

P/s: Untuk yang nak menyumbang, boleh bank in ke: 564052518205 - MAYBANK - TWB RESOURCES

P/s 2: Untuk pembelian PAKEJ, selepas bank-in, sila emelkan maklumat diri & pembayaran ke: thewakafbuku@gmail.com

P/s 3: Like page #TheWakafBuku di FB: https://www.facebook.com/twb2014

2 comments:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Ольга Петрова said...

Тут по ссылке: проститутки секс Киев

Надоели деревянные и совершенно не ласковые проститутки?! Мое тело - сплошная эрогенная зона. Я возбуждаюсь от взглядов и прикосновений. Хочешь провести время с удовольствием? Попробуй истинное искушение! Мое знойное тело изнывает от желания и страсти. Чувственная, сладострастная Тот, кто не стремится снискать уважение современников, не достоин его.