gua menempuh perjalanan jauh dari serdang ke batang kali.
mendaki bukit ulu yam. membontoti lori coz jalannya sempit.
menyusur di tepian empangan batu.
dengan satu tujuan. nak pegi kenduri kawan awek sweet.
dan gua berasa amat kecewa.
sebab apa?
sebab dia hidang lauk ayam masak merah, gulai daging dan acar buah.
damn!
siapa yang jadi pengasas menjadikan lauk-lauk tu sebagai lauk rasmi kenduri kawen, memang gua laknat sampai tujuh keturunan!
kreatif la sket hoi!
ayam masak merah? kamon...
13 comments:
dia tak cukup bajet! hahah
art
apa masalahnya? datang jauh2, dapat makan2, bersyukur le hendaknya..esok lu kawen, lu buatla lauk kambing masak merah ke, ayam goreng belacan ke..kata kelainan... :)
itu la masalahnya.
bukan gua tak bersyukur tapi kalau 10 kenduri satu hari semua bagi lauk sama, apa cerita?
abis gua slalu g umah kawin, asyik nasi minyak jer, x de nasi lain ker, haha
gua lagi prefer gulai kawah...abis lu nak apa brader?
kambing golek?
lauk2 kampung lagi dekat dihati gua.
ayam masak merah kat flat ikan ni pun ada.
megi kawah belum ada orang hidang lagi masa kenduri kahwin.
lagi bagus kalau boleh pilih perisa.
ok la tu ade lauk luca oi.
itu makanan klassik untuk wedding kot. yang lu buat makan hari hari sape suruh? dah tiba time memang untuk dimakan, kamon kamon plakk.
hahaha !!
mujur dapat makan..
Lain kali sebelum nak pi majlis kawen..
Tanya dulu tuan punya rumah..
Lauk apa yg ada..
baru la tak kecewa..
hehe..
oi aku suka tahu ayam masak merah..nnti kawen aku,aku bg kau aym masak merah je..jgn harap nak dpt acar ke yg lain2
takkan lu nak nasi koboi?
Post a Comment