Tengahari ni dapat makan nasi lemak lauk paru goreng garing2, layan jugak ni.
BAHAN-BAHAN:
500 gm paru
Air secukupnya untuk merebus
2 cawan minyak
BAHAN REMPAH:
1 sudu kecil serbuk kunyit
1/2 sudu kecil serbuk ketumbar
1/4 sudu kecil serbuk jintan manis
1/4 sudu kecil serbuk jintan putih
Garam secukup rasa
1 sudu besar air
CARA MENYEDIAKAN:
1.Rebus paru hingga empuk. Sejukkan.
2.Hiris paru nipis-nipis dan lebar.
3.Gaulkan dengan bahan-bahan rempah dan air, perap selama 25 hingga 30 minit.
4.Panaskan minyak dalam kuali dan goreng hingga garing.
5 comments:
adoi...tempting plak gambo tuh...
pehhhh siap bagi resipi
macam chef
best, tq bg resepi, nnti nk try.
amboi...5 rencah 5 rasa...
wakakakaka.....entri-netri lu sekarang nampak macam entri orang kaya sikit na. nampak gaya entri orang berduit.
wakakakaka
Post a Comment