Friday, July 24, 2009

(gua) dah lama gua mengidam air yg sedap itu

td gua pg semayang jumaat dekat surau desa serdang mcm biasa.

kat surau ni dia ada standby air letak ais yg gua nampak dari jauh ianya sgt sedap. pisang2 kat tepi2 tu gua tak berapa heran sgt. tiap2 kali jumaat mmg gua mengidam nak minum air tu, tp masalahnya pihak masjid letak tong air tu kat hujung saf pertama. gua selalu dtg lmbt, xknla nak selambe je pegi hirup air tu. for sure ramai mata memerhati n mengumpat gua n gua pun xde rs ati nak bg jemaah2 tu dosa kering time2 jumaat ni.

arini semuanya berubah. gua pg semayang jumaat lmbat mcm biasa juga. melangkah masuk ke kwsn msjid, mata gua tertumpu kat tmpt air sejuk yg sedap itu selalu terletak. wah! kali ini tiada disitu. mata gua melilau. gua dah nampak. senyum gua smpai telinga.

bekas air yg sedap tu dorang port belakang skali, sebelah tempat wuduk.

gua sound ali,

"arini impian gua bakal tercapai."

gua puas.

p/s: air teh o sejuk tu mmg sedap!

9 comments:

Hidemichi said...

Tuhan sayang...

puding roti said...

haeven..

puding roti said...

eja heaven pun salah. buat malu kat stokin je

Kejora Yg Malap said...

tercapai jugok hajat deme nok minum air free..hehe

Ieda said...

Ko nie nk g semayang ker nk minum air?hahahhahahah

Luca De Ketiak said...

pud (kiut kan?):
ala.. jalil hamid pun bleh jalil hamis

kejora:
sedap woo..

ieda:
smbil solat minum air..

sEmut said...

tiba tiba gua rasa nak mengeteh

Luca De Ketiak said...

lu minum teh kat blog pp tu. bagus owh!

Si Aizuddin said...

gua berminat bab2 makan free ni