Monday, August 31, 2009

(gua) berbuka pose paling simple

jam da pukul 6.30 petang. kulop call gua kata lagi 5 minit dia sampai opis gua, kendian gerak pegi bazar ramadhan. gondol kuar ngan budak2 u dia, macam la gua tak tau yang sebenarnya dia pegi berbuka ngan awek dia, zee avi. lagi mau menipu gua. ayan pulak keje. bangla pun cuti time merdeka, tapi dia kena keje.

kulop sampai je, gua terus gerak. seat kete kulop macam seat kapal terbang. gua tak selesa langsung. nak pakai seatbelt pun susah. da la kete takde airbag. huh!

gua decide gerak pegi putrajaya. kat sana selesa sket nak berjalan. sampai2 terus shopping. gua macam biasa beli nasi kerabu. plus ayam percik. kulop belikan gua air epal. konon2 nak bagi gua lupe la tu yg dia penah janji nak belanja gua ayam golek. jam dah pukul 7.15. kulop kata rileks, sempat punye berbuka kat umah. gua ye kan aje.

jam 7.20. gua baru sampai simpang ktm serdang. nak u turn balik umah kulop. dari tadi kulop dok pasang lagu cradle. gua layankan je. da kete dia. gua suh dia bukak radio.

tup..tup azan. gua ngan kulop masih belum sampai umah. ish! nak kena buka pose ni. seat kapal terbang kulop ni memang wat gua susah nak bergerak. nak minum air, air ada kat belakang. nak makan nasik kerabu, susah nak gerak. nak makan roti john, susah nak amik. memang mencabar ar buka pose gua arini. pesanan mak gua, jangan lambat2kan buka pose terngiang-ngiang di telinga gua. gua amik keputusan mudah. yang paling senang utk gua buka pose time tu.

gua korek idung. simple bukan?

19 comments:

oked said...

tak..plg simple adalah mengumpat dan memfitnah org..

Luca said...

simple ape. berdosa. cuba2 la kurangkan dose lu tu..

sEmut said...

kalau macam seat kapal terbang KLM kelas ekonomi tu gua setuju. seksa wo 12 jam nak sampai ke amsterdam. :P

BajuKurung said...

lu korek idong je?? pastu lu letak mane?? gua musykil..

shakinah said...

hahahahh..

siyes lu sengal do.

adeii.

sakit perut wa gelak.

afeez said...

sempoi bro!

langkasuke said...

org berbuka dapat pahala bro.. lu??..

kahkahkah...

mr_bread said...

korek-korek jilat...

pergh...lu mmg slekeh~

syahidahariff said...

lu korek pehtu lu calit kat cushion seat keta kulop.haha

Anak Cina said...

amboi luca..sedap je kutuk seat kulop yer..i yg pilih seat tu tau..i yg chubby ni selesa je dok kt seat tu..x kan u ada prob lak..luca tipu..maner ader seat kulop mcm kapal terbang..seat dia bese jer..sembang kencang je luca ni..

syahidahariff,

u mesti dah bese wat camni kan..agaknya kete u byk benda2 mcm ni..eeee..gelinya..hahahahaha..

Luca De Ketiak said...

semut,
mau kebas punggung cmtu beb!

bk,
gua selet kat bwh seat.

shakinah,
hahaha!

afeez,
lu try wat time berbuka arini.

langkasuke,
tu kira berbuka la tu.

mr,
gampang ape jilat?

syahidah,
selet kat bawah seat, kasi tak nampak.

ac,
polis yg ckp cmtu. tak caya tanya kulop!

Lily_namakuratu said...

PENGOTOR LA WOIIIII.....

shakinah said...

siot la aku bace banyak kali pun gelak gak.

kering tekak aku woi

m.a.n.n.e.q.u.i.n said...

awek gondol adalah zee avi?

wow!

hahahaha

Anonymous said...

sapa cakap korek idung batal posa bro?

syahidahariff said...
This comment has been removed by the author.
syahidahariff said...

anak cina : xpenah lagi bukak posa dlm keta so aktiviti calit2 ni xpenah berlaku la..

luca : selit dalam2 sikit..nanti member lu nampak die berenti lu tepi jalan nanti.haha

Sharon Lee said...

tlg jgn ajar luca jadi jahat erk..

Noorlaila Mohamed Nor said...

ahaha
tak terfikir pulak!