Sunday, September 6, 2009

(gua) arini gua isytiharkan gua boikot mamak taqwa!

kat bawah belah ujung opis gua ada kedai mamak taqwa. gondol panggil kedai ghulam.

semalam kul 4.30pagi gua pegi sana coz tekak gua teringin nak makan megi sup. nak pegi beli, jauh. mydin yang baru bukak da tutup. diluar masih ribut so gua malas pulak nak drive pegi 7e.

sampai kat taqwa, gua je customer yang ada. gua order apa yang gua teringin tadi. megi sup.
megi kosong, tak payah letak sayur ngan telur jangan kasi pecah kuning dia.

megi tu tak berapa sedap. kuah dia banyak so rencah dia tak berapa nak rasa. gua makan jelah. plus panas nak mampos. plus gua order air teh ais. camnela gua tak kena asma, kul 4 pagi minum ais lagi.

taqwa bukan bapak gua jadi bila da abis makan gua pegi bayar. sume sekali rm4.80. gua tanya megi tu berapa, gampang tu cakap rm3.50. celaka.

gua selaku kapitalis wat calculation:

megi = rm0.60
air panas = rm0.50
telur = rm1
total = rm2.10

total cost, busuk2 amik untung dalam 40% so, rm2.10 tambah 40% dia jadi rm2.94. bundarkan jadi rm3.00.

gampang ape mamak tu charge gua rm3.50? memang gua nekad gua boikot taqwa ni!! menyesal gua tak amik resit, kalo tak boleh gak gua pegi report kat tribunal pengguna!

22 comments:

[ o k e d ] said...

ni ke mencarut lu?haela..relax la..gua lagi makan sampai kne 118.40..lagi legend dari taqwa lu

Luca De Ketiak said...

nak juga tu up crite lu?

[ o k e d ] said...

mesti r..baru org awam perasan kewujudan gua..

"OKED DIMANA MANA"

Jari Di Bibir said...

hehehehee. kesiann.

haan said...

betul! support "oked dimana mana"!

oked said...

luca: peminat lu pon minat gua laa

Lily_namakuratu said...

heheh..
masak kt opis da la..
nk murah sgt,kn?
rm3.50 2 leh dpt 5 bungkus..
hahahah..
gua juga menyokong
"OKED DIMANA MANA" tuh..

FizA aLwi said...

padan muke lu. kahkahkah...

paiseh said...

lu dressing loded2.. patut laa..

DoDu@HaHA said...

len kali lu bawak megi sbungkus ngan telo sbijik.. bagi die suh masakkan...

hua3...

BajuKurung said...

luca, nnti gua blanje lu.. lu xyah pg tribunal cz kompom dorg xkan layan lu..

"OKED DIMANA SAJA" - mmg pun, smpai gua kt umah kakak gua pun dia cr gua..

Lily_namakuratu said...

"OKED DIMANA MANA" la bk...

BajuKurung said...

wakakakkaa.. slh ek? xpe, aslkan mksud same.. hehehe..

[ o k e d ] said...

hahaha..gua pon sokong

OKED DIMANA MANA

(knp nk kne pakai cap letter?)

BajuKurung said...

sbb lu poyo.. merate2 ade.. smpai lam hp gua pun name lu ade.. kat msj.. kat missed kol, recieved kol.. cisss..

Lily_namakuratu said...

Heheh..br btl konsepnye DIMANA MANA tuh..

oked said...

ahahah..jap g gua nk anta email plak laa..

oked dimana mana

BajuKurung said...

gua nk blacklist name OKED..

Luca De Ketiak said...

mana2 komen lepas dodu tu gua rasa nak lempang je pengkomen nya.

gua tgh wat gerakan boikot mamak taqwa, yg lu orang dok kecoh psl oked dimana-mana tu pehal?

DoDu@HaHA said...

muahahah... luca, lu boikot oked pulak arr pasni..

she-G said...

BK:oked stalker BK lak ke

Anonymous said...

ko tak kira overhead yang lain-lain tu...