Tuesday, September 8, 2009

(gua) entry emo gua yang pertama!

arini mood gua tak bape baik. awek pun tak online arini. gampang tul.

gua baru buang 3 ekor pekerja gua. bukan gua tak appreciate tapi gua sakit ati gila.

satu mamat ni gua lantik jadi manager. mintak gaji rm3riban, gua bagi. janji pada gua semua yang indah2, tapi dah masuk 2 bulan, habuk pun tarak. kes kecil macam budak marketing tak respect dia pun gua nak kena settle. hoi! gua da lantik lu jadi manager, takkan keje remeh camtu pun gua nak handle.

lagi 2 orang, sorang minah, sorang mamat. dok bising2 kata gua lambat bayar gaji. pastu bising kata company kena paham, dia sampai 2 bulan tak bayar kete. hoi fucker, lu masuk keje 8 hb 8, so arini genap sebulan lu keje. arini baru boleh dapat gaji. sales target tak achieve banyak pulak cengkadak. lu tak bayar kete 2 bulan? lu keje baru sebulan, babi ape lu nak salahkan gua coz lu tak bayar kete 2 bulan.

amacam? gua cakap gua garang lu tak caya. jangan salah paham. ina berhenti bukan sebab gua garang. dia kata dia sambung belajar. dia pikir gua bodo. takpe. biarkan. kurang sket orang bangang dalam company gua ni.

p/s: kalo lu orang nak mintak keje or tengah keje, harap jangan la nak kata company macam2. pikir tahap mana lu dah bagi kat company. kalo lu orang kata lu bagus tapi company tak appreciate, try mintak keje ngan gua, gua sangat appreciate orang yang cakap letup keje pun letup.

tQ!

25 comments:

m.a.n.n.e.q.u.i.n said...

wow

luca ngamok!

larikkk

hahahaha

FdausAmad said...

projek gua dengan Ali dia nk kira macam mana??

Gua harap Ali terselamat..

[ o k e d ] said...

makcik tu tny gua btol ke lu bole tlg?kalo x gua malas je nk tggu..,ire gua cakap tak jadi

DoDu@HaHA said...

pecat segalanya!!! hahaha..

FizA aLwi said...

gua nak jadi bos. gaji berpuluh2 riban. boleh? hahaha...

shakinah said...

sumpah kau garang gila duh.
aiyo.

Schalfyzcha said...

ok. aku try keje dengan ko. Kalau hasil kerja aku seletup apa yang aku adu-dombakan, aku nak demand satu benda:

Ko naikkan aku jadi bos. Ko plak upgrade jadi PA aku. Tp gaji tetap ko yang bayar. OK?

haan said...

makin takut aku nk apply keje ngan lu..tajadi ah..kalo aku cam harun, takut siot..takut lu tulih dlm blog..abis sume tau..

Aminah said...

nsib gua t kejr ngn gov

BajuKurung said...

dugaan utk lu.. smoga lu mkin tabah & success.. huhuhu..

"makcik tu tny gua btol ke lu bole tlg?kalo x gua malas je nk tggu..,ire gua cakap tak jadi"

Oked : sile EDIT

[ o k e d ] said...

gua malas..

Luca De Ketiak said...

man,
hahaha! lu suh lari pastu lu gelak? beron ape?

pidomat,
ali sanggup tak further study kat jerman coz suke ngan company gua, patutkah gua buang org cmtu? tak patut kan?

oked,
nnt gua settlekan. PA takde. banyak benda gua nak kena handle.

dodu,
ngan gua2 sekali kena pecat?

fiza,
boleh. sepuluh juta pun gua boleh bagi. tapi sales kena 100juta. nak keje, anta resume.

shakinah,
nasib baik bkn sumpahan org minyak. hahaha!

scha,
keje dulu, gebang kendian. kalo lu bagus, gua jadi basuh jamban pun takpe.

haan adik sweet,
lu special kes. gua tak marah lu. gua kan stalk lu. hahaha!

aminah,
bgs la keje gomen. keje sket ari2 komplen mintak naik gaji.

bk,
lu nak motivasi gua ke ni?

Schalfyzcha said...

Sape kata keje gomen sikit?

Cubalah masuk gomen kalau nak tahu betapa 'sikit'nya keje kami.

Dah la kerja sampai malam takde claim overtime. Sedih.

ps: aku tak tahulah pulak kerja2 gomen kat tempat lain.. but as for my place, semua level kerja bagai nak fengsan.. so sama2lah kita menjaga hati sesama insan. OK? :)

Ieda said...

aku sokong schalfyzcha...xsmua keje gomen sikit...kat tmpt aku nie tersgtla byk keje...so...smua keje xkira la private ke gomen ker...workload sama jew...huhuhu

she-G said...

ai skong ieda dan scha..hehehe..tarik napas hembus napas luca..jgn tgk kitorang dok komen2 blog neh igt tadak keje.. kira blog ni philang rasa tensen kami...
luca : mnta naik gj?swasta pun ade tp cuba buat..sure kene kick cam lu buat la..gomen tak per..lau kene kick sure tak buat gak..lalala

Luca De Ketiak said...

o.k! keje gomen banyak keje. ye. gua salah.

cilake! banyak pulak orang keje gomen kat sini. hahaha!

Luca De Ketiak said...

cik scha,

gua terbaca kat blog lu.

"Seriously, orang-orang macam ni lah yang akhirnya end up masuk gomen dan jadi pekerja yang tak efisyen."

hahaha! lu doakan gua masuk gomen supaya gua boleh maki orang2 yang selalu cakap kat gua "nak wat camne dik, kami ni makan gaji ja?"

oked said...

scha

lu gomen keje ape ea?bz manjang..bukan ke gomen la yg banyak cuti..banyak benefit..byk dapat insentif tu ni..mcm2 lagi la..org2 swata mane de sume tu..mmg ptt pon kalo lu kje byk tahap tepu kpale kan..lu wat tak wat keje tu gaji ttp masuk..

sbb gua rase mcm nk sokong luca..org2 yg gomen ni la yg salu mmbuat muke kerek dtg jumpe gua ckp "kami mkn gaji je" sambil mmakai name tag..mkn gaji je..tp berhias tak hengat

Ieda said...

"org2 yg gomen ni la yg salu mmbuat muke kerek dtg jumpe gua ckp "kami mkn gaji je" sambil mmakai name tag..mkn gaji je..tp berhias tak hengat"

buat oked:mgkn yg dtg jmpa ko tu mmg jenis yg kerek...tp jgn la sbb nila setitik..rosak susu sebelanga...

actually kalu korg dh masuk gomen..baru korg leh faham camner work load tu...aku pn penah keje swasta...penah rasa per yg korang rasa skang...penah keje sthn lebih kat swasta..tnpa ada cuti lgsg..tapi berbaloi...

tapi bila join gomen...sama jer workload aku...xde istilah makan gaji buta...

p/s:aku emo skit sbb geram gak bila org asyik ckp gomen goyang kaki...huhuhuhu

she-G said...

same ler.penah keje swasta kejap..keje dasat tp kadang style keje swasta lagik bagus dari gomen kot...yg jenis birokerasbesi..hahaha..workload same je..cuma atas kita nak buat ke tanak kan ieda kan?ngaku la..bula posa ni kurg sket.tp bulan lain manyak maa...kdg balik umah anak dah tido...hubi dah tido depan tv tunggu kita...sedey2...
oked : pasal hias tak hengat tuh,ptt dalam gomen tak leh hias tak hengat tu..tp cam kata tadi lah..depend memasing.sbb swasta mudah nak kick2 org so diorang obey la sket...keje gomen nak kick org..hahaha...

Luca De Ketiak said...

dah..dah.. jgn gaduh. gua lempang sekor2 nanti.

Aminah said...

kerje sikit ye bang?????hmm....i'allah tak la kot..sebab kerje nk slmtkn nyawa orang

BajuKurung said...

oked : lu tau gua bz mcm mane kan? status YM gua pun "Bz At Tje Moment", x pnh tuka2.. ahaks.. gua ade bukti org kje gomen nie x byk kje.. cz she-G slalu ym ngan gua.. wakakaka..

she-G said...

BK : weh weh...ces.....ape kes bz2 ade bnda terjelir2 blakang tuh...ces....nih ape kes nak memfiraun kan ai ni

Cik LeYha~~~ said...

pergh...lpas gua grad, gua nak keje same lau la..hahha