Wednesday, September 9, 2009

(gua) kete power pun tak guna

arini gua nak bercerita pasal orang yang bawak kete depan gua tadi.

gua namakan dia rayyan fazli (wah! nama tak ingat, baru nampak macam novel ahadiat akashah sket). rayyan fazli orang kaya. tinggal di sebuah penthouse di segitiga emas kuala lumpur. sewa rumah rm15riban sebulan.

rupa rayyan fazli amat kacak. nak bandingkan dengan rosyam nor, memang jauh panggang dari api. handphone blackberry bold. baju t-shirt busuk2 brand LnA. seluar jeans prps barracuda. spek mata tom ford pablo. jam tangan blancpain specialities fifty fathoms tourbillon. beg sandang jamah the nanny. kasut paul smith tak main, busuk2 kasut sanuk. kadang2 kalo cuaca sejuk, rayyan fazli pakai cardigan soviet science. memang bergaya abis la. kiranya tak de orang boleh menang la dengan rayyan fazli. ops! terlupa, rayyan fazli pakai talipinggang yves saint laurent.

hari ini, rayyan baru balik dari holiday di paris. shopping raya di sana. jam 8.30 pagi tadi memandu di lebuh raya plus menuju ke k.l. tak sabar untuk berehat2 di penthouse selepas seminggu di tempat orang. yela kan, hujan emas dinegri orang, hujan batu dinegri sendiri, lebih baik dinegri sendiri. oh ya! lupa nak beritahu, rayyan fazli memandu mclaren p11. bergaya bukan?

ditakdirkan pagi tadi rayyan fazli memandu didepan gua. gua da lambat. ye kereta mclaren p11 rayyan fazli amat laju. tapi decepticon gua tak kurang hebatnya.

yang gua panas, bila sampai touch n go kat tol sungai besi, kereta mclaren p11 rayyan fazli berhenti tidak bergerak. gua hon2 dia wat dek je. gua dah la lambat. nak terberak plak tu. gua intai2 kat kat tempat baki kad touch n go tu, tertera "baki kad tidak mencukupi." choi!

"baba!" gua mencarut sopan. puasa.

"kete mahal boleh beli, touch n go pun kurang baki, gampang ape. lenkali kalo takde duit, bayar manual la kay. ngada nak masuk lorong touch n go gak!"

hangin gua. mood nak berak gua terus ilang.

p/s: agak2 kalo ahadiat akashah baca crite gua, dia rasa terancam tak? apa barang kalo spek mata je, mesti nak tulis rayban!

19 comments:

pari pari syurga said...

oowhhh... kira lu pun baca novel ahadiat akashah jugak lah yer?


hahahaha...


citer die mmg semua nak up2 jer.. heh!

tgkpikirtulehpikirbacepikir said...

nak wat cmane..dh dia tau spek tu je

Hidemichi said...

hebat memang hebat...malu Badrul Muhayat Akashah!

BajuKurung said...

klu nk gi toilet umah dia kne gune garmin x? kne mention beb.. bru AHADIAT AKASHAH

[ o k e d ] said...

penulisan lurang meyakinkan..banyakan rujukan..kalo nk bercerita mngenai jenama..sila sertakan model dan siri yg mana..kurangkan pnglibatan barangan yg tidak bersesuaian..cukuplah sekadar 2 3 jenis sahaja..

cuba lagi..

Luca De Ketiak said...

gua bagi top to toe o.k. hahaha!

mule2 tadi gua da tulis model n siri tapi jd panjang sgt. cukup sekadar jenama.

lu tu. tulis kurang pun jadi lurang. ada ati nak suh gua banyakkan rujukan. lu pegi rujuk kamus dewan bahasa.

[ o k e d ] said...

haha..gua malas td nk btolkan

she-G said...

luca : abes seme kene sound dengan cikgu bahasa kite neh...haduiii...brand tu tak main...kita main brg buatan mlsia...kasut gombak tak salah kan?

oked : tak per oked.cubaan yang baik..

Aminah said...

spender dia brand pe????rayban ke rayband???hang g berak katne yang kene siap lalu tol bagai ni???

Aminah said...

eh..ada kerje sebagai tukang bancuh air n cleaner hujung2 minggu x????

Luca De Ketiak said...

tukang bancuh air pale otak lu.

pose!

Luca De Ketiak said...

minah,
gua da betulkan. ye rayban. rayband tu siam punye.

she-G said...

siam jugak yang kene...ape la kesalahan beliau...luca,bukak makan per ari nih?komen makan banyak dah tu...takkan nasik krabu g..

Luca De Ketiak said...

mkn kat padang. hahaha!

dulu gua suke mkn kat sana, tapi sekali gua nmpk tikus dia, gua haramkan kaki gua ke sana.

she-G said...

itula keistemewaan die (untuk studen2 y poket tipis)haha...ale,bukan mkn tikus tuh pun..g yankees hut la (idup tah tmpat tu lagi) ade pondok2 lilin2..romantik gitu..

CosmicMalaysia said...

lu nak komen pasal mkn lu komen kat entry mkn. ini pasal rayyan fazli.

Aminah said...

ekeleh..gua betul2 nk minta kjer,..lu maki gua,.pas rye kn le

uden said...

jom gua lanje lu kat padang~

syed mohamed bin syed hassan (jen) said...

hahaha..lawk2..