Friday, October 23, 2009

(papadom) tiket wayang paling mahal gua beli

ini kisah sabtu minggu lepas. dek terlampau sibuk, baru arini gua bleh wat review ni.

minggu lepas gua di ipoh coz makbapak gua nak pegi mekah. seperti biasa, ipoh amat membosankan. gua mati kutu gile. so gua decide untuk menonton wayang. awek sweet kata crite papadom sangat menarik, tambahan plak ex-gf gua berlakon jadi heroin. hahaha!

gua menonton bersama adik gua dan sepupu gua. semuanya lebih muda dari gua. oh ya! kami menonoton di kinta city, antara shopping kompleks yang ada di ipoh selain yik fong dan ipoh parade. jam 9.30 kami beratur beli tiket. wayang jam 11.45. wah.. lama nye gua nak kena menunggu.

untuk mengisi masa2 lapang sebelum wayang bermula. gua pegi shopping kat jaya jusco. memandangkan gua selalu je kena pakai seluar bola kalo boxer gua abis, so gua nekad membeli boxer yang lebih banyak. 5 helai gua beli. bagi puas ati. harganya RM58.50. dapat point jusko kad lagi. bleh redeem dapat botol air nanti. gua sangat hepi memandangkan hari2 mendatang gua tak perlu pakai seluar bola lagi andaikata boxer gua abis dipakai.

selepas itu gua pegi menonton wayang. benar kata awek sweet crite itu sangat menarik.

pagi besoknya, selepas mandi, gua da bercita-cita nak pakai boxer yang gua beli semalam. lupa nak bagitau, ada boxer kaler pink. ceria bukan? gua niat nak pakai boxer pink tu la. gua cari punye cari, tak jumpe2..

seperti mana cinta gua tertinggal di subang, boxer gua tertinggal di tgv kinta city. sob..sob.. mesti macha2 tgv gembira dapat pakai boxer baru arini. kaler pink lak tu.. sob..sob..

so, itulah tiket wayang paling mahal gua beli. rm10 + rm58.50. oh boxerku!

p/s: aritu gua pakai seluar bola gak coz sume boxer gua masih basah diampaian.

p/sII: gondol penah suggest kat gua, "beli la boxer bundle, 3 sepuluh ringgit je".

8 comments:

Ieda said...

haru tul.......cian lu bro...hahhaahha

p/s:ari nie jgn lmbt g masjid plak...jgn duk leka lunch jer..cian ali tu...

she-G said...

pesal la..lau tak mesti dah tak murung dah kan kan kan?
*sure awek sweet lagik suka
**agak2 ISA pun beli tak kaler pink

BajuKurung said...

hahaha.. gua trut sebak..

m.a.n.n.e.q.u.i.n said...

cadangan gondol agak bernas!hahahaha

[ o k e d ] said...

gua tertarik ngn candangan gondol..

haan said...

badi.
beli lagi kaler pink.
kunun tanak kaler murung.
kan dah burnt boxer2 tu kat macha2 tgv.

Luca De Ketiak said...

ida,
gua bc komen lu tu lps gua miss solat jumaat tadi.

she-g,
nnt gua mintak awek sweet belikn boxer utk gua. adiah anniversary. hahaha..
Isa gua tgk jenis org suke pakai spender..

bk,
lu bleh ilangkan sebak lu ngan membelikn gua boxer yg baru. 5 lai ek..

m byk titik,
lu yakin nak pakai boxer bundle?

oked,
cdgn gondol tu dipengaruhi bf lu yg mmg suke beli boxer bundle gmbr kartun. konon kiut la tu..

haan,
o.k dear. nnt gua beli kaler biru ek..

Tempayan Pecah said...

Lu kira okey aaa ade gak sluar bola nak pakai.. wa kalau semua boxer basah, wa American jer beb.. terasa luas persekitaran..