Wednesday, November 11, 2009

(gua) gua getik bila ada budak nak tunjuk bagus kat gua, tapi bila gua pikir balik...

1. gua dulu penah mengagumi adolf hitler der fuhrer. gua ada kopiah tepek lambang swastika.

2. penah berangan nak jadi macam magskin a.c.a.b. kaset a.c.a.b banyak yang gua ada.

3. penah layan black metal. lagu promaster diana sampai skang gua ingat.

4. layan awie pun pernah. masa dia mula2 wat album solo.

5. pernah perasan gua mamat grunge abis. gua gantung gambar kurt cobain "i hate myself and i want to die" kat dinding bilik gua.

6. jadi slackers paling lama la. kasut jack parcell gua tahap da takleh pakai, terbelah dua, gua gagah pakai gak. suar jeans gua stok kepam gila. sikat memang tak penah ada.

7. dok gila suar dockers n baju bundle.

8. gua penah bertindik gak kiri kanan. "luca, kalo kamu nak bersubang dalam kelas saya, kamu boleh kuar sekarang." maka gua pun fail paper tu. hahaha!

9. wat rambut dreadlock. bukan terpengaruh ngan bob marley tapi gua terpengaruh ngan din estranged ar, tapi bkn estranged yg pop skang ni. estranged dulu.....

10. pernah jadi mat skuter gak. letak radio pom pam pom pam kat skuter.

11. pernah berangan nak jadi rockstar. sucks in heaven, nama band macam gampang.

12. pernah di panggil nabi oleh orang2 sesat uitm. ni gua tak suh dorang, dorang yang panggil sendiri.

13. gua penah gila2 nak belajar ilmu hakikat. tapi takleh nak bawak. panas.

14. gua penah kaler janggut warna merah. tiru sape ntah gua tak ingat.

15. penah jadi fanatik gila baba ngan anwar ibrahim. mana demo yang gua tak pegi?

dan bilamana gua tengok, budak skang dok poyo2 nak wat itu, nak wat ini, nak cas2 lepak starbucks konon nak tunjuk kool, buat rambut ala2 noh hujan, jadi mat rempit,

gua pikir, biarlah, ini zaman dan masa dorang. dulu2 pun gua poyo2 macam ni gak. nanti dorang da akhil baligh, elok la tu. benda tu sume wat dorang blaja untuk jadi orang.

gua percaya proses itu.

20 comments:

meo said...

gua sj nk tmbh pns skit...mne yg gua ingt la..

1.jadik slackers smpai kne halau dgn bakal mk metua...

2.g raye umah mmbr dgn rmbt dread smpai kne panggil setan dgn mk mmbr t'sebut...

3.ye ke black metal,bkn 1 lagu tuh je ke lu tau...gua lg metal kot


ade lg,gua dh ngntuk,nnti gua tmbh lg,klu gua larat la...

Luca De Ketiak said...

baba punye meor..

anwaruddin said...

terima kasih kerana faham, :)

nizamsani said...

semua benda kau cuba.hebat ni.

Ieda said...
This comment has been removed by the author.
Ieda said...

bro, betul ker pernah bertindik tu?huhuhu xleh jd wali la nt...apa pn...skang dh ok kan....hahhahaha itula fasa kehidupan....

[ o k e d ] said...

dan sekarang gua mengalami itu

BajuKurung said...

tmpat lain lu tindik x?

~ n0ra ~ said...

dinda nizamsani,
live life to the fullest gituh... cayork ler ko luca! ekekekeke...

long live eddie vedder! forever my gilab4b1tgkgerentileleh!!!

momguess said...

ank gua tgh alami nyer skg
dan gua pulak yg pening kepala
huhhhh
baru gua faham perasaan ibubapa gua dulu

♣haNie♣ said...

skrg nih...
lu jd apa plk?

momoc said...

i like dis post la luca..
dh rasa pe yg luca rasa..
tgk budak2 poyo rasa nk hempuk.tapi kita pon mcm 2 jgk dlu.
tp yg takbest.saya baru 21.naper dh rasa mcm 2.did i grow matured-ly faster?aaa~~~

Hidemichi said...

Bleh buat resume jd wakil rakyat nih!

maryam k. said...

perfectly imperfect :)

belajar melalui our own stupid moments are always the best.

husna said...

uish.
macamna en luca boleh sempat buat semua ini?
hebat!

DoDu@HaHA said...

lu xde try masok geng agogo ke dlu?? rambot afro tuh..

FdausAmad said...

MEO,

Gua tgk gaya luca tak cukup berani cerita habis lagi ni...simpan banyak sgt ni..

mungkin gua kena panggil Panjang suruh tolong tambah rencah...

Nukilan Orang Buta Hati said...

saya pernah buli orang xda ke?

jo said...

lambatnye lu akil baligh??

Anonymous said...

dalam banyak2 entry, saya paling suka entry yang ini...
feel sangat bila baca