Friday, March 12, 2010

(gua) age sex location

pidomat ada cerita pasal mirc kat blog.

yup! dulu budak sekolah gua memang gila chatting, sanggup jalan kaki sampai taman maju. bukan calang2 orang yang larat berjalan sejauh 10km tu tapi sebab chatting punye pasal jalan kaki pegi ipoh pun dorang gagahkan gak plus plak kalo dapat no. fone awek, boleh terus gayut kat publik fon.

publik fon sekolah gua memang ajaib. kalo nak kol free je, angkat gagang terus dail boleh terus cakap, tak payah masuk syiling. tapi last2 ada satu cekgu bodoh pegi rentap gagang telefon tu, terus takleh guna, menyusahkan gua nak kol umah kalo gua demam. kalo gua jumpe cekgu tu sekarang ni nak juga gua tanya nape cekgu bodoh sangat time tu. yelah, time sekarang ni baru berani tanya coz da besar, kalo bergaduh pun konfem gua menang. kalo dulu gua tanya, buat makan penyepak jelah plus cekgu tu memang kuat lempang orang stok cekgu tak pandai nak tanya anak murid betul2. ada ke patut gua buli junior pun dia nak lempang. dia tak tau tindakan gua tu bakal menghasilkan murid2 yang tahan lasak. tak lah lembik macam sekarang ni, kena jentik sket pun nak report polis.

berbalik pada soal mirc. gua time sekolah dulu rajin gak chatting kat menda alah tu. hajat hati gua nak cari awek. tapi bila masa gua dengar dialog antara faudzan ngan ikram, terus gua berhenti chatting.

ikram: zan, nape ko chatting?

pozan: nak cari awek cun.

ikram: nape ko cari awek time chatting?

pozan: coz aku tak hensem. nak ngorat kat luar konfem tak dapat.

ikram: so, awek2 chatting ni konfem sama gak kan? dorang tak cun, kat luar konfem takde orang nak ngorat dan menggunakan modus operandi yang sama ngan ko berharap dapat pakwe hensem. tak gitu?

bertitik tolak dari itu, gua berenti chatting. pozan pun berenti chatting dan kini dia da kahwen. bukan awek chatting tapi awek kenal kat econsave. kenal seminggu da bertunang, stail gelojoh!

ah gampang! selalu lari topik, cerita pasal mirc balik. kita ikuti perbualan salman ngan pidomat pulak tentang bagaimana nak tarik perhatian chatter yang lain hanya menggunakan nickname.

salman: pelik tul aku, aku dok kat sejam chatting, takde sorang pun tegur aku. asyik aku "ASL" kat orang je. orang tak penah pun "ASL" kat aku? nape ek?

pidomat: ko pakai nickname ape?

salman: letak nickname nama aku ar, salman khair.

pidomat: owh! nickname ko tak catchy. ko kena letak nickname yang menarik perhatian orang. contoh aku, aku pakai nickname, AKU DIAM JE. kalo pakai nickname stail gini, nanti sure ada orang tegur tanya "nape diam je?" pastu ko bleh terus letak "ASL" sebagai galang ganti.

salman: owh.. camtu ke? tapi pelik gak. nape ko tak penah ada awek? hahaha!

itu dia pidomat, pakar nickname. kalo lu orang tak caya, lu bleh check profile pidomat kat blog dia, emel dia tertera, akudiamje@gmail.com. betul. tipu dosa mati seksa.

tapi ape2 pun sampai skang gua still takleh lupa bilamana pidomat kencing gua yang adik dia boleh tembus sistem pertahanan perancis. masalahnya punyela real dia bercerita, gua bantai bleh percaya. gampang tul..

p/s: gua menaip sementara menunggu anak2 murid gua sampai. stok orang melayu, kata kul 8, 8.30 baru sampai.

7 comments:

cHeQgu sQema said...

bab sistem perthanan perncis tu mcm penah bace kat sembang kencang! hahahaha... :P

crazy_labelle said...

dulu ak slalu mistaken asl tu asal... n ak chat kat room luar negara... hm...

FdausAmad said...

Cilake gua dah agak...hal ni mesti keluar lagi.

Syima Boyd said...

hehehehe...sama lah kita...

aque said...

hahaha.... layanz la topik ari nie....
hehehhe... kenangan lalu...
lalala...

Greenbiz Medical said...
This comment has been removed by the author.
Namlas Riahk said...

owh.. lama dah zaman mirc nih... ingat lagi ya botak citer ni.. hua hua .. hua..