Tuesday, September 28, 2010

tutup je proton tu, ye dok?

sepatutnya kita semua dah mampu pakai kereta honda jazz dan jazz tu tak patut jadi semahal tu.

kan bagus kalau proton tu takde, gomen tak perlu letak cukai tinggi semata-mata nak protect proton. kita rakyat malaysia dah boleh pakai kereta best-best dan singaporean tak boleh nak berlagak yang kereta dorang semua power-power.

bagaimana kita selaku rakyat nak shopping kereta dengan harga murah? satu saja solusinya,

tutup proton.

tapi kalau proton tutup, ramai pulak orang takde keje nanti?

p/s: gua bercakap dalam soal ekonomi. nak jadi nasionalis, sila masuk kelas kenegaraan.

12 comments:

MOFASAD said...

gua dulu cukup 50 robu dah boleh angkut alpard velfire dah

deus X machina said...

luca, lu tau 50robu tu berapa?

nizamsani said...

robu tu sejenis matawang ke?

FdausAmad said...

Kalau tutup yang Shah Alam punya ok..

Yang Tg Malim punya jangan kacau..

Lann Shaukani said...

SETUJU!

AMMOSHAM said...

macam mana gua nak baca jadual kat atas ni. tobat tak reti nak baca...

ateeka amer said...

jangan tutup proton tuh. warisan dr madey tuh. hiks.

meo sepul said...

Yang kat Tanjung Malim tu pon wat menyemak je...Bandar Proton la sangat...

Emira Darmia said...

xpyh ckp kete luar mahal...
masalahnye...kereta dalam negeri yg kualiti x seberapa tu pown mahal..ape kes...

Anonymous said...

eh, aku pun rajin belek list duti setem ni sambil menyumpah2 pada tettt. ehehe

edz.omar said...

uhuk! uhuk! uhuk! selain jazz, keta2 cm wish & stream pun suma org bleh pkai kut ye..

MushroomCute@Mariea said...

sungguh sakit hati bila dapat tahu rege honda civic kat luar 75% lbih murah dr Malaysia....arrghhhh...