Monday, April 25, 2011

Tapi awak........

"Awak confirm ni nak break dengan saya?"

Ifa anguk.

"Awak betul dah tak nak couple dengan saya?"

Ifa anguk lagi.

"Jadi keputusan awak muktamad?"

Ifa masih anguk.

Rahim terkedu, diam membisu tak terkata apa-apa.

"Tapi kenapa ye awak? Kenapa tiba-tiba je? Saya betul-betul tak faham dengan awak"

"Awak, kadang-kadang apa yang berlaku dalam hidup kita ni memang tak lojik dan tak masuk akal. Tapi itulah kenyataannya," Ifa berkata tapi bukan penjelasan.

"Baik saya terima keputusan, cuma saya keliru," Rahim tersedu-sedu.

"Ok fine, tapi saya nak dengar penjelasan awak. Penjelasan yang keluar dari mulut awak sendiri. Kenapa kita perlu putus macam ni?" Rahim mendesak.

Ifa diam pandang langit. Perlahan menunduk dan terus memandang tepat ke wajah Rahim.

"Konek awak kecik," Ifa terus berlalu.

22 comments:

aku-alam said...

erkk ! Ifa dah penah tengok ke ??

afrohead said...

alasan paling menusuk hati..

pelangi said...

bodoh!!!

LadyRye said...

i like ifa! very the jujur!

saiz konek sangat mempengaruhi masa depan, ok?

tp mungkin juga ifa bermetafora

konek kecik = pengecut?

DuniakuAbstrak said...

celaka betul

putus urat otak aku ketawa

Amir Ariff said...

HAHA

MissSyarniFarida said...

mungkin betol cakap LadyRye, ifa metafoa kot, HAHAH ;p

mrs lee said...

hahaha.siot alasan ifa!

muzakkir said...

hahahahahahahha

jawapan macam haramjadah!

aloy_paradoks said...

bagus...

H. said...

Saiz penentu kebahagiaan.

Kap said...

Ifa gila konek.

Linglung said...

padu ko punya cerita..btol2 hujung2 cerita baru klimaks..

Aza Aziz said...

WhattttttheeeeeeeH***

kakiterbang said...

aku bukak blog lain.. ade cerite lebih kurang same.. tapi ending je lain..

bangang btol ending ni.. putus urat kentut aku..

cik azeya said...

haha. rase macam nak mintak sign ifa lah. bagus dia. -_-

Muhammad Adlail Noorazam said...

ifa layan negro.

Mamak Kutty said...

ifa x jumpe aku lg.. ;)

Fatimah Zahra' said...

nakal ifa. rawrr.

Mamarempit said...

ifa raziah ke yg ckp tu?? hahahah

hana said...

sengal je..

zam said...

ifa dah tertengok i punya..