Tuesday, March 6, 2012

Diet Lantak Lauk

Gua sekarang menjalankan diet lantak lauk atau lebih dikenali sebagai Diet Atkins.

Dalam banyak2 diet yang gua study, diet kalori lah, low fat dietlah, minum lemon lah, isap dadah lah, gua rasa inilah satu-satunya diet yang yang amat sesuai untuk gua. Gua boleh makan banyak2, sesuka hati janji karbohidrat tak lebih 20gm sehari.

Gua ada baca 2,3 blog yang tunjuk depa semua boleh slim tanpa bersenam, molek sangatlah tu sebab sekarang ni kan selalu hujan. kakakaka!

Di bawah ini panduan mudah untuk gua ikut, ini gua rembat dari blog Bicikut, haram gua tak kenal mamat ni, tapi bila gua baca blog dia, gua rasa inilah selama ini yang gua cari.

Kalau nak baca pasal diet lantak lauk ni dengan lebih panjang lebar, klik SINI.

P/s: Dalam gambar ni tak cakap pun yang ketam gua tak boleh makan, nampaknya Pidomat janganlah buat2 lupa.

9 comments:

I want to lose weight said...

ni pelopor atkins

http://www.taknakgemuk.com/

Anonymous said...

akak dulu buat diet atkins jugak kan?

apasal stop?

Wan said...

gua pon nak try.dapat buang 10kg pon besar syukur dah

kisah hati said...

haa yg ats tu smua xley mkn?huhu slalu dgr xmakan nasi ganti mee atau roti...adehh kene kebal ni..

AYIE said...

abang saufy, sardin tu make sure yang mahal sikit. kalau yang biasa2, berlambak2 uric acidnya, kasi gout nanti.

lagi satu, kalau rasa semua makanan tu mampu supply vitamin yang cukup, jangan ambik multivitamin, sebab dia apetite stimulant, asyik lapar nanti.

oat bagus, boleh aja makan. serap cholesterol, plus dia potong nafsu makan. just kalau over, tak baik untuk kidney.

selain sayur hijau, tak ada pun nak back up dalam list ni untuk fibre so that senang berak. kena ingat, kita makan benda2 baik, sambil buang benda2 tak baik dari badan. bila berak kita ok, baru dapat remove dengan lancar.

btw, kita selalu keliru dengan nisbah karbohidrat dengan nisbah lemak dalam badan. karbohidrat tak sesusah lemak untuk dibuang dari badan. so make sure, yang mana sepatutnya yang tak normal, karbo or lemak.

kalau boleh, elakkan lah makan ayam daging, sebab proses bela dia terlalu singkat, disuntik dengan berbagai ubat untuk bagi cepat besar. steady dengan ikan je.

diet atkins ni memang bagus sebenarnya, tapi end up, ramai yang jadi kurus, tapi kurus yang tak sihat, nisbah lemak yang bertambah. boleh follow diet ni, tapi selalu kena check darah la, ok.

and, jangan lupa epal hijau.

(just bagitau, kalau tak betul, abaikan)

AYIE said...

oh, ada fibre psyllium husk, nice.

Qayyumon said...

Sebenarnye..diet ni paling tak elok untuk long term. macam brader atas ni cakap kurus dan tak sihat. pernah jumpe doc tanye pasal diet ni & die kate lagi 10-15 thn macam2 penyakit akan datang sebab nutrition tak seimbang..

Anonymous said...

I am really thankful to the holder of this site who has shared this great piece
of writing at at this time.

Stop by my homepage :: top 10 products

Anonymous said...

Right now it looks like Drupal is the preferred blogging
platform out there right now. (from what I've read) Is that what you are using on your blog?

Here is my blog :: special compilation