Tuesday, March 13, 2012

Pencari Kerja Yang Pundek

Aku iklankan jawatan kosong sebagai PEGAWAI PEMASARAN, tapi bila partner aku call kau suruh datang interview, kau cakap kau taknak buat markerting tapi nak buat kerja admin je pundek apa?

Kau masuk universiti sebab bapak kau VC U tu ke atau sebab bapak kau JKKKK kampung lepas tu mintak sain dekat YB tempat kau, sokong kau masuk U?

Pundek apa bilamana partner gua call lu boleh cakap, "ini company apa ye, banyak sangatlah resume saya hantar," pundek apa?

Padanlah kau menganggur, orang bangang macam kau ni elok mengangkang dekat rumah tunggu orang pinang je. Tak payahlah menyusahkan orang lain, cukuplah kau menyusahkan mak bapak kau dan nanti kau menyusahkan laki kau. Cukuplah.

Moga kau mereput dalam rumah kau.

7 comments:

El said...

hahaha.. pundek tull

Wadi AR said...

mohon jgn marah marah

Amalina said...

aku nak mintak kerja pegawai pemasaran tu boleh?

Anie said...

baran lah abang ni

Kepala Manchis said...

amboi marah na..

||Cik Aida|| said...

waahaha.. aku sangat memahami perasaan kau.. mmg sangat pundek pada pencari2 kerja sebegini!!

Lina Shabbir said...

aduh....mmg pundek.